Pihlajamäen jalkapallokenttä eli MagneCit Areenaa uudistettiin tänä vuonna paremmin kansallisen liigatason ottelukäyttöön sopivaksi. Pur-ait Oy toimitti jalkapallokentän ympärille kaksi metriä korkeaa Eco W -säleverkkoaitaa, Classic-liukuportin ja kaksi Swing-saranaporttia. Pihlajamäen kenttä on tänä vuonna 85 vuotta täyttävän Pallokerho-35:n käytössä. Haastattelimme aitaprojektin merkeissä PK-35:n päävalmentajaa Jarkko Siikavaa.

Mikä vanhassa aidassa ja porteissa oli vialla?

Suurin ongelma oli vanhan aidan mataluus: se ei estänyt yli kiipeämistä. Se oli myös painunut ajan myötä kallelleen. Alkuperäinen aitalinja oli mutkikas ja osa vanhasta aidasta oli säleverkkoaitaa, osa panssariaitaa. Kentälle kulkemista varten oli vain yksi suljettava portti ja sen lisäksi aukkoja aidassa.

Minkälaisia vaatimuksia sinulla oli uudelle aidalle? Entä uloskäynneille?

Nyt kun PK-35:n naisten edustusjoukkue nousi Subway Kansalliseen Liigaan, tarvitsimme liigatason otteluiden järjestämistä varten suljettavan tilan. Uusi liukuportti ja kaksi suljettavaa käyntiporttia auttavat nyt kentän kulunvalvonnassa ja toimivat varapoistumiskäynteinä. Kaksi metriä korkea säleverkkoaita estää yli kiipeämisen. Alun perin oli tarkoitus ostaa uusi aita vain toiselle puolelle kenttää, mutta päädyimme lopulta uusimaan molemmat reunat.

Kulun ohjaamisen lisäksi tavoitteena oli saada aita sopimaan ympäristöön: Tekonurmikentän vieressä on tenniskenttä ja kouluja. Vihreä säleverkkoaita sopii niiden viereen.

Urheilukentän aitaa Pihlajamäessä

Urheilukentän aitaa Pihlajamäessä

Mitä kautta löysit Pur-aitin ja miten jalkapallokentän aidan ostaminen lopulta tapahtui?

Pur-ait oli firmana ennestään tuttu, sillä kaverini on sukua Pur-aitin myyjälle, Tuija Vuoriselle. Kävin toimistolla ja piirsimme Tuijan kanssa suunnitelman jalkapallokentän aitaamisesta. Soittelimme pari puhelua, ja sitten Pur-aitin uusi toimitusjohtaja Roba astui kuvioihin. Saimme hänen kanssaan sovittua hyvän diilin, joten päädyimme ostamaan aitaa kentän molemmille puolille meille sopivalla maksusuunnitelmalla.

Miten asennusvaihe sujui? Minkälaisia valmisteluja se vaati teiltä?

Aidan asennusvaihe oli nopeaa toimintaa. Samalla viikolla kun löimme kaupat lukkoon, Pur-aitin asentajat aloittivat vanhan aidan purkamisen. Kun vanha aita oli purettu, kentänhoitajamme raivasi aitalinjat puhtaaksi. Katsoimme ja merkkasimme yhdessä Helsingin sähkölaitoksen kanssa maanalaiset johdot. Muita valmisteluja ei meiltä tarvittu.

Mitä mieltä olet lopputuloksesta?

Uudesta aidasta tuli erinomainen, suora ja ryhdikäs. Se tuo jalkapallokentälle oikeaa stadion-ilmettä.

 

Jalkapallokentän aita Pihlajamäessä

Jalkapallokentän aita Pihlajamäessä