Alumiinia käytetään nykyisin lukuisissa eri käyttökohteissa. Sen ominaisuudet tekevät materiaalista ainutlaatuisen.

Alumiini materiaalina löydettiin 160 vuotta sitten. Ominaisuuksiltaan alumiini on kevyttä, lujaa ja kestävää, mikä mahdollistaa sen käyttökohteiden monimuotoisuuden. Alumiinin korroosionkestävyys on erinomainen, mikä tekee siitä pitkäikäisen ja helppohuoltoisen materiaalin. Alumiinia voidaan sulattaa, valaa, muokata ja työstää samalla tavalla kuin muitakin metalleja.

Ympäristöystävällinen valinta

Alumiini on ympäristöystävällinen valinta materiaalin ollessa täysin kierrätettävää. Alumiinin uudelleensulattaminen vaatii vain vähän energiaa, noin 5% siitä energiasta, mikä tarvittaisiin saman alumiinimäärän valmistamiseen alusta asti bauksiitista. Materiaalia voidaan käyttää uudelleen ja uudelleen lähes loputtomasti, ilman että sen laatu heikkenee.

Alumiinin käyttökohteet

Alumiiniprofiileja käytetään hyvin erityyppisissä ratkaisuissa aina rakennusten julkisivuista sisustuslistoihin asti. Arkkitehdit ja suunnittelijat voivat hyödyntää Pur-aitin valmiita profiileja suunnittelutyössään. Tämän lisäksi alumiiniprofiileja voidaan työstää eri tavoin esim. hitsaamalla ja eri profiileja yhdistämällä käyttötarkoituksen mukaan.

Hyvinkä'än Tokmannin alumiiniaitaaCase Hyvinkään Tokmannin ulkoaitaus

Hyvinkään Tokmannille tarvittiin ulkovaraston suojaksi aitaus. Kaupungin rakennusviraston mukaan aitaus ei saanut olla valmistettu puusta, eikä näyttää liian raskaalta. Se ei saanut myöskään peittää rakennusta kokonaan ja aitauksen tuli sopia ulkonäöltään maisemaan.

Asiakas valitsi ratkaisuksi P11-portinpylväillä varustetun reikämallisen levyaidan, joka oli  tarpeeksi jykevää, mutta silti reikäisen pintansa ansiosta kevyen näköistä. Levyaita sopii mainiosti laajempiinkin kokonaisuuksiin.