PurNews

Pur-ait Oy:n uutisia

Tilaa ilmainen asiakaslehtemme Purnews, tietopaketti liukuporttien, aitojen, puomien ja porttiympäristöjen ystäville.

Lähettäkää minulle ilmainen PurNews

Pur-ait Oy:n vuosi 2017

Vuosi 2017 oli Pur-aitille aivan erityinen vuosi. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden lisäksi juhlimme nimittäin myös Pur-ait Oy:n 40-vuotisjuhlavuotta. Vuosi oli sopivasti kiireinen: Teimme yhteensä noin 2 000 tarjousta asiakkaille, ja saimme noin 2 500 tilausta. Tämän selittävät mm. yrityksemme bränditunnettuus, vakituiset asiakkaat ja palvelujen helppo tilaaminen sivuilta.

Helmikuussa Pur-ait teki yhteistyösopimuksen kehitysvammaisten toimintakeskus Vaahteran kanssa. Toimitamme Vaahteralle askarteluvälineitä ja tarjoamme asukkaille grillaustarvikkeet tai pizzaillan pari kertaa vuodessa. Samoihin aikoihin tehtiin sponsorisopimus Järvenpään Haukkojen ringetteseuran kanssa, jolla saatiin logo tyttöjen kypärään.

Kuvaaja: Jyri Westerholm

Maaliskuussa testasimme Ovitor Oy:n uutta ohjauskeskusmallia ja porttikoneistoa oman pihamme portissa. Kesä hujahti työn touhussa. Teimme noin tuhat asennuskeikkaa ympäri Suomea, mm. Naantalissa, Tampereella, Salossa ja Porvoossa.

Syksy oli henkilöstön osalta täynnä muutoksia. Pur-aitilla aloitti kaksi uutta asentajaa, Samuli ja Teemu. Elokuussa pidettiin eläkkeellejäämiskahvit yli 30 vuotta aitaa asentaneelle Pekka Blomille. Otimme ensiaskeleita sosiaalisessa mediassa, ja meillä aloitti sosiaalisen median koordinaattori Karoliina Vuorinen.

Lokakuussa kokeilimme mainostoimiston kanssa timelapse -videokuvausta Vantaalla. Lopputuloksen voit katsoa sivuiltamme kohdasta aidat – säleaita Atlas.

Marraskuussa Pur-aitilla aloitti uusi asentaja Marko. Movemberin ajan keräsimme Pur-aitin vapaaehtoisten kesken Syöpäsäätiölle yhteensä 860 euroa. Kuun lopussa pidimme kiky-sopimuksen vuoksi lauantaityöpäivän: Kävimme Tapanilan erällä opettelemassa ensiapua ja jousiammuntaa.


Joulukuussa söimme yhdessä entisten työntekijöiden kanssa joululounasta. Muistimme pitkän työuran Pur-aitilla tehneitä pienillä joululahjoilla. Suomen sadas itsenäisyyspäivä meni sinivalkoisia munkkeja syödessä, kun osallistuimme valtakunnalliseen juhlakahvitteluun 5.12.

Pur-ait Oy:n virallinen rekisteröintipäivä oli 23.12. jolloin yrityksestämme tuli virallisesti keski-ikäinen. Varsinainen juhliminen on kuitenkin vielä vasta edessä, kun helmikuussa 2018 kokoonnumme yhdessä onnittelemaan 40-vuotiasta.

Yrittäjä on päivänsä ansainnut!

Tänään 5.9. vietetään kansallista yrittäjän päivää. Merkkipäivän toi almanakkaan Yrittäjän Päivä -säätiö, ja sitä on vietetty vuodesta 1997 alkaen.

Tänään haastattelemme yrittäjän päivän kunniaksi Pur-ait Oy:n toimitusjohtajaa Jukka Vuorista.
Neljänkymmenen toimintavuotensa aikana Pur-ait Oy on kasvanut Suomen suurimmaksi aitojen ja porttien valmistajaksi ja markkinoijaksi. Perustajien Harri ja Olavi Vuorisen jäätyä eläkkeelle, yritystä johtaa seuraava polvi Vuorisen veljeksiä: Jukka ja Pekka Vuorinen.

Toimitusjohtaja Jukka Vuorinen kertoo nyt omasta polustaan perheyrityksen jatkajana.

Millainen on koulutuksesi, ja mitä töitä teit ennen Pur-ait:iin keskittymistä?

– Ylioppilaaksi lukemisen jälkeen meni vuosi armeijassa, ja sitten pääsin Helsingin Kauppiaitten Kauppaoppilaitokseen lukemaan merkonomiksi markkinoinnin linjalta. Opiskeluaikoina lomilla pystytin aitoja ja portteja. Valmistuttuani yo-merkonomiksi olin viisi vuotta myyntimiehenä PL-Valmisteessa. Kiersin Suomea ja myin kodintekstiilejä tavarataloihin ja marketteihin.

Milloin aloit työskennellä Pur-ait Oy:ssä, ja millainen oli urasi siellä?

– Vuonna 1989 siirryin Pur-ait Oy:öön myyntimieheksi. Vuonna 1993 vastuulleni tuli myös asennustöiden johtaminen sekä markkinoinnin suunnittelu ja toteuttaminen. Olavi Vuorisen jäädessä eläkkeelle 1999 siirryin toimitusjohtajaksi. Tosin Olavi jatkoi mentorinani vielä pari vuotta.

Millainen yrittäjä isäsi Olavi oli? Entä Harri?

– Olavi oli ihmisten johtaja, ystävällinen ja kaikkien kanssa toimeentuleva. Olavi hoiti kaikki HR-asiat ja rahoituksen. Harri oli tekninen johtaja ja ostoista vastaava: Tarkka ja suunnitelmallinen, suunnittelussaan hyvin perusteellinen. Harri vastasi myös pitkälti tuotekehityksestä.

Millainen yrittäjä itse olet verrattuna heihin?

– Uskon ja toivon oppineeni paljon Olavilta. Johto suunnittelee ja määrää toiminnasta, mutta ihmiset toteuttavat suunnitelmat ja ovat siten tärkein potentiaali mitä yrityksellä voi olla. Tärkeintä on löytää oikeat ihmiset työskentelemään yrityksessä, ja saada heidät toimimaan suunnitelmien mukaan.

Mikä on tärkein asia (tai asiat) mitä opit heiltä yrittämisestä?

– Rehellisyys ja luotettavuus. Helpoimmalla pääsee ja kannattavammaksi tulee, kun tekee kerralla ja kunnolla.

Mitä itse pidät yrittäjän tärkeimpinä taitoina tällä hetkellä?

– Yrittäjällä pitää olla tietoa markkinoista, eli tulee pystyä analysoimaan asiakkaat, kilpailijat, toimintaympäristö ja oma yritys. Analyysien pohjalta tehdä suunnitelma ja osata johtaa ihmiset toteuttamaan sitä suunnitelmaa.

Mikä yrittämisessä on vaikeinta ja mistä nautit eniten?

– Vaikeinta on saada ajatukset välillä muuhun kuin yrittämiseen liittyviin asioihin. Katkaista töiden ajattelu vapaa-ajalla. Eniten nauttii tietysti onnistumisista ja sidosryhmien positiivisesta palautteesta.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Fyysisen kunnon ylläpito on tärkeää. Aiemmin juoksin maratoneja, nykyään hieman kevyemmällä linjalla. Harrastuksilla, jotka auttavat saamaan ajatukset irti yrityksen toiminnasta, kuten golf ja lukeminen.

Minkä neuvon antaisit aloittelevalle yrittäjälle tai siitä haaveilevalle?

– Pidä huolta itsestäsi, sinä olet yrityksen tärkein työkalu. Jos palkkaat työntekijöitä, pidä myös heistä niin hyvää huolta että he haluavat edistää toimintaasi.

Haluaisitko itse vielä kehittyä jotenkin yrittäjänä?

– En vain halua, vaan on myös pakko. Lisää uusia vaatimuksia ja haasteita tulee koko ajan. Toimintaympäristö ja tavat muuttuvat. On pakko kouluttaa itseään ja henkilökuntaa jatkuvasti, jos haluaa pärjätä kilpailussa.

Pur-ait Oy palkkasi kaksi uutta asentajaa

Pur-ait Oy:n henkilökunta vahvistui kahdella vakituiseksi palkatulla asentajalla. Tervetuloa taloon Samuli Niskanen ja Teemu Könönen. Talon tuotteisiin ja asennuksen saloihin heitä opastavat koko henkilökunta ja erityisesti kokenut ja pitkäaikainen asentajamme Pekka Itkonen. 

Toivotamme koko asentajakunnallemme työntäyteistä syksyä!

Palvelemme kesälläkin

Vaikka lomailemmekin kukin vuorollamme, on Pur-ait Oy avoinna myös heinäkuussa. Myynti, huolto, tuotanto ja asennus toimivat siis lähes normaalisti.

Käänny rohkeasti puoleemme myös kesäaikaan, olipa aita- tai porttitarpeesi millainen tahansa.

 Aurinkoista kesää!